Pohjakassa-automaatti Sokos Mikkelissä

Case: OK-Suursavo – Pohjakassa-automaatilla kilpailuetua

Osuuskauppa Suur-Savon pohjakassa-automaatti kauppakeskus Stellassa – merkittävää ajansäästöä päivittäistavarakauppaan

Mikkelissä avattiin uusi kauppakeskus Stella marraskuussa 2011. Kauppakeskus on Osuuskauppa Suur‐ Savolle merkittävä kauppapaikka; siellä toimivat Sokos, S-­Market ja neljä ryhmään kuuluvaa ravintolaa.   

Laajan toiminnan vuoksi myös pohjakassojen määrä on suuri. Stellassa toimivat S‐ryhmän yritykset ovat käyttäneet kauppakeskuksen avajaisista saakka Intermarketingin pohjakassa‐automaattia. ”Tällä ratkaisulla haettiin nopeutta ja tehokkuutta aikaa vievään rahan laskentaan”, kertoo OK Suur‐Savon marketkaupan johtaja Iiro Siponen.  

Sopivinta ratkaisua etsittiin kartoittamalla sekä perinteisiä laskentatapoja että moderneja ratkaisuja. Neuvotteluiden yhteydessä Intermarketing havainnollisti pohjakassa‐automaatin toimintaa esittelemällä sen osuuskaupalle. ”Jo automaatin esittelyssä selvisi, että perinteiset laskentatavat eivät pärjää kisassa! Intermarketingin ratkaisu osoittautui varmatoimiseksi ja käyttäjäystävälliseksi”, Siponen kuvaa valintaansa.

Pohjakassa-­‐automaatin käyttöönotto sujui joustavasti ja ammattitaitoinen henkilökunta omaksui käytön helposti. ”Pohjakassoja on nyt aina riittävästi valmiina ja oikeellisuus on kunnossa. Automaatin ansiosta henkilökunnalla on aikaisempaa enemmän aikaa asiakaspalveluun ja tuottavaan työhön. Arvioin, että aikaa säästyy perinteiseen ratkaisuun verrattuna 10-­15 minuuttia per kassa." 

"Uskomme  pohjakassa‐automaattiin käyttämämme investoinnin maksavan itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Tuotto tulee ensisijaisesti aikasäästöstä, mutta yhteistyöstä rahankäsittelyalalla pitkään toimineen Intermarketingin kanssa on muitakin hyötyjä, kuten konsultointi kehittäessämme toimintaamme”, kuvaa Siponen pohjakassa-­automaatin mukanaan tuomia hyötyjä.

”Pohjakassa‐automaatti on kannattava valinta kaikille yksiköille, joilla pohjakassojen määrät ovat suuret”, suosittelee Iiro Siponen.